Tahmini Okuma Süresi:3 Dakika 100359 0 Yorum
Krep Kumaş Nedir?
Krep kumaş nedir;giyim sektörünün gözdesi olan sıkça kullanılan kumaş türüdür. Krep kumaşı, üzerinizde hiç yokmuş hissi oluşturduğundan dökümlü ve hafif yapısıyla özellikle yaz mevsimlerinde tercih edilmektedir.
Krep kumaş; karma bir yapıya sahiptir. Karma bir yapıya sahip olmasının sebebi yün, viskoz ve ipek kumaşlarının karışımıyla elde edilmesidir. Krep kumaşının içerisinde doğal malzeme (iplik) karışımının fazla olması tercih edilmelidir. Bu sayede kumaşın hava geçirgenliği artarak yaz aylarında kullanımında artış olması söz konusu olacaktır.
Krep Kumaş Özellikleri Nelerdir?
Krep kumaş; likralı ve esnek bir yapıya sahiptir.
Salaş ve dökümlü görünümünün yanı sıra rahatlığı da krep kumaşlarda bulacaksınız. Yaz aylarında çokça tercih edilen krep kumaş özünde bulundurduğu doğal ipliklerin karışımı sayesinde hava geçirme özelliği olduğundan terletmeyi önler. Vücudu sarmaz.
Çok hafif kumaştır.
Kırışmayan yapısından dolayı ütü gerektirmeyen kumaş türüdür.
Şık ve gösterişli bir görünüme sahiptir. Krep kumaş kendi içinde birçok çeşide sahiptir. Bunlardan bazıları;
-Suprem (ince) krep
-İnterlık
-Emprime krep
-Yazlık krep
-Pamuklu krep
-Taşlanmış krep
-İpek krep kumaşlardır.
Krep kumaşın bu çeşitleri işlem gördüğünden imal edilen ürünün kuru temizlemede veya 30-40 derecede elde yıkanması gerekmektedir.
Krep Kumaş Hangi Ürünlerin Üretiminde Kullanılır?
Krep kumaş; büyük beden giyimlerinde sıkça görülmektedir. Bununla beraber tesettür giyiminde büyük bir yere sahiptir. Krep kumaş kullanılarak; pantolon, etek, gömlek, ceket, abiye, elbise gibi ürünlerinde dikiminde görülmektedir. Kısaca tüm yaz mevsimine uygun kıyafetlerde görülmesi mümkündür.
Kalıpları Krep Kumaşa Yerleştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-Masaya yatırılan kumaşın postalını özellikle bir gün önceden atılması her zaman size iyi bir sonuç verecektir.
-Likralı ve esnek yapıda olan krep kumaşı kesim masasına yerleştirirken, yıkama esnasında çekme yapabileceğinden pay bırakma oranına dikkat edilerek, kumaşın esnetilmeden yerleştirilmesi gerekmektedir.
-Krep kumaşınız desenli ise (çizgili veya kareli), desendeki çizgilerim veya karelerin üst üste gelmesine özen gösterilmelidir.
-Krep kumaşının özellikleri dikkate alınmış şekilde kalıpların yerleştirilmesi gerekmektedir.
Krep Kumaş Dikilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Krep kumaşının kullanımı rahat olduğu gibi dikimi de rahattır. Bu yüzden normal dikim iğnesiyle dikilebilir. Kenarları akabilen kumaş olduğundan kenarına overlok veya sürfile istemektedir. Yazlık krepler veya şifon krepler esnek ve dökümlü olduklarından dikimleri biraz zordur. Bu kumaş türleri genelde çekmezler. Ancak içerisinde kullanılan pamuk oranına göre değişiklik gösterebilmektedir.
Sıkça Sorulan Sorular
+Krep kumaş vücut hatlarını gizler mi?
-Evet, dokusu ve deseni itibariyle vücut hatlarını gizlemektedir.
+Krep kumaş uygun fiyatlı mıdır?
-Günümüzde genellikle polyester ve viskon karışımlı olarak üretilen krep kumaş gayet uygun fiyatlıdır.
+Her vücut şekline uygun mudur?
-Evet uygundur.
+Krep kumaş terletir mi?
-Yün, pamuk, ipek gibi doğal kumaşların karışımıyla üretilen krep kumaşlar terletme yapmazlar. Ancak %100 polyester kumaşla üretilen krep kumaşların hava geçirgenliği olmadığı için terletme yapabilmektedir.
Tavsiye Yazı: Polar Kumaş
Tavsiye Yazı: File Kumaş
Tavsiye Yazı: İnterlok Kumaş
Bu yazıya puan vermek istermisiniz ?
12 Oy Kullanıldı: Yazı Puanı 4.8